Van de grond tot in de mond

Een bruisend erfgoedcentrum met veel aandacht voor het tuinbouwverleden en voor gezonde voeding

Wat mag je verwachten?

Het museum van de groentestreek, van Aartselaar tot Rotselaar en van Zemst tot Ranst, brengt een ode aan de durf en het succes van pioniers en telers in de tuinbouw. Hun wijsheid, ervaringen en technieken rond groenteteelt staan hier permanent onder de aandacht. Het museum getuigt over de bloeiperiode van de grond- en serreteelt. Het opent de ogen voor de complexiteit en samenhang van onze groenteteelt, van de grond tot in de mond, van geografie tot genetica. 
 
Het twee hectare grote openluchtmuseum vertelt het verhaal van klei en leem, van de akkers, over de hoeves en ploegen, tot de vroege groenten. Tot de mensen die er wonen, wroeten en feesten. 

Onze gids vertelt ons over de keukengeschiedenis, over het bewaren van groenten, over de uitvinding van het conservenblik en over vergeten groenten. Over de architectuur van en het leven op de twee 18de-eeuwse hoeves.

Achterhaal welke zintuigen je smaak bepalen en sta stil bij de promotie van groenten door de jaren heen. Ook onderwerpen zoals volksgeloof, spreuken en sprookjes komen aan bod.

Een anderhalf uur durende interactieve rondleiding met gids + picknicklunch

Deel deze activiteit

Facebook
WhatsApp
Email

Wanneer?

22 juni, 2024
- 10:30
Sint-Katelijne-Waver

Prijs

Leden: €35
Niet-leden: €40

Inschrijven

Naam(Required)
Hidden
Betaalmethode*

Oops! We could not locate your form.

Klaar om het leven vandaag te vieren?

Ga dan mee op ontdekking met VivaVita. Sluit je aan bij ons clubje van moderne medioren en geniet van sociale interactie, boeiende belevingen en nieuwe vriendschappen.

×