Het leven van de kunst, de kunst van het leven

Een bezoek aan de ademruimte van de meest gerenommeerde kunstenaar van Aarschot

Wat mag je verwachten?

De voormalige beeldhouw-, teken- en schilderateliers van de Aarschotse beeldhouwer Roland Rens zijn een plek met een ziel, een plaats van vlijt en van genot. Ze werden na zijn dood zo veel mogelijk in de originele staat bewaard.

Op deze eerste lentedag krijgen we een gepassioneerde rondleiding doorheen het leven en het oeuvre van deze veelzijdige kunstenaar, en we maken kennis met de grootste collectie van zijn sculpturen, tekeningen en schilderijen. We ontdekken hem als ziener, denker, verteller, schilder, tekenaar, boetseerder, beeldhouwer, vakman. Rens’ weduwe, Lieve, licht zijn leven, werk en talent toe.¬†

De ateliers huisvesten ook een kunstgalerij. Op het moment van ons bezoek hebben de werken van beeldhouwer Marti Degreef er hun etalage.

Het inpandige ateliercafé is een inspirerende plek voor iedereen die van het goede leven houdt. We toosten er op Roland Rens en zijn nagelaten kunst, en we vieren het leven, met een glaasje bubbels. 

Duur bezoek: ongeveer 2u, inclusief de bubbels

Deel deze activiteit

Facebook
WhatsApp
Email

Wanneer?

21 maart, 2024
- 14:00
Aarschot

Prijs

Leden: €15
Niet-leden: €17

Inschrijven

Helaas, de deadline om in te schrijven werd bereikt.

Oops! We could not locate your form.

Klaar om het leven vandaag te vieren?

Ga dan mee op ontdekking met VivaVita. Sluit je aan bij ons clubje van moderne medioren en geniet van sociale interactie, boeiende belevingen en nieuwe vriendschappen.

×