Proper peddelen

Een zomerse kanotocht met een missie

Wat mag je verwachten?

We stappen aan boord van een kano voor een tochtje over de vrij meanderende Dijle, van net voorbij de noordrand van het prachtige en unieke bijna 300 hectare grote natuurreservaat Doode Bemde, tot net voor het majestueuze kasteel van Arenberg (ongeveer 4,5 kilometer). 

De Dijle is een bronrivier, die naast haar eigen bron ook water aanvoert van talrijke zijrivieren en beken. De Vaart, of Leuven-Dijlekanaal, begint aan de Vaartkom in Leuven en eindigt aan de samenvloeiing Zenne-Dijle, ook wel Het Zennegat genoemd. Water is niet het enige wat de Dijle zo aanvoert, maar soms ook plastic en andere rommel.

Met VivaVita krijgen we de kans om het aangename aan het nuttige te paren: we wagen ons aan een clean-up. Dat houdt in dat we tijdens ons tochtje niet alleen genieten van de schoonheid van de ons omringende natuur, maar dat we haar ook een handje helpen door onderweg ons bootje vol te laden met alles wat niet (letterlijk) te heet en te zwaar is.

Een goede daad op ons palmares: check!

Duur activiteit: ongeveer twee uur.

Deadline inschrijven: 15/07/2024

Deel deze activiteit

Facebook
WhatsApp
Email

Wanneer?

22 juli, 2024
- 10:30
Korbeek-Dijle en omgeving

Prijs

Leden: €30
Niet-leden: €35

Inschrijven

Naam(Required)
Hidden
Betaalmethode*

Oops! We could not locate your form.

Klaar om het leven vandaag te vieren?

Ga dan mee op ontdekking met VivaVita. Sluit je aan bij ons clubje van moderne medioren en geniet van sociale interactie, boeiende belevingen en nieuwe vriendschappen.

×