Dit is Belgisch: de frietkotcultuur

Een atypisch museum brengt hulde aan nationaal erfgoed

Wat mag je verwachten?

In dit bijzondere privémuseum worden we ondergedompeld in de wereld van de friet. Werkelijk álles staat er in het teken van onze Belgische goudgele trots. 

Naast de Belgische biercultuur is de Belgische frietkotcultuur het tweede element dat sinds 2017 door alle vier de bevoegde overheden in ons land is erkend als nationaal immaterieel cultureel erfgoed.

De eigenaar-verzamelaar en gepassioneerde fritoloog van dienst neemt ons in zijn typisch Brusselse huis mee op sleeptouw doorheen zijn unieke verzameling van meer dan 800 objecten, documenten en creaties. Hij maakt ons wegwijs in de geschiedenis van de friet en in de gebruiken en gewoonten van frituristen en frietliefhebbers. Hij confronteert ons met de euforische kronkels van de bijhorende cultuur, en de manier waarop die doordringen in ons dagelijks leven, maar ook in populaire muziek, literatuur, strips, mode, fotografie, kunst, enz.

We leren er meer over frituurpannen en het perfect bakken van frietjes, en we herontdekken aan de hand van talrijke getuigenissen uit het verleden de oorspronkelijke smaak van friet. Die vergelijken we (een exclusief extraatje voor VivaVita) tot slot nog even met de smaak van vandaag.

Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur.

Inclusief: enthousiaste privérondleiding (in een mix van FR/een beetje NL/een beetje ENG), frietjesproeverij en een drankje (waters, witte wijn of streekbiertje)

Deadline inschrijvingen: 27/07/2024

Deel deze activiteit

Facebook
WhatsApp
Email

Wanneer?

3 augustus, 2024
- 10:30
Brussel (Vorst)

Prijs

Leden: €25
Niet-leden: €29

Inschrijven

Naam(Required)
Hidden
Betaalmethode*

Oops! We could not locate your form.

Klaar om het leven vandaag te vieren?

Ga dan mee op ontdekking met VivaVita. Sluit je aan bij ons clubje van moderne medioren en geniet van sociale interactie, boeiende belevingen en nieuwe vriendschappen.

×